Over WRC Group

WRC Group B.V. is een jong innovatief bedrijf, waarin verschillende experts samenwerken aan het oplossen van chroom-6 problemen. Ruime kennis en ervaring vanuit verschillende werkgebieden komen samen om klanten te helpen met hun probleem. De grondleggers van het bedrijf komen o.a. uit de waterzuivering, chemie, onderzoeksbureaus en bouwsector. 

Uniek en innovatief
Minder afval
Een meedenkende partner in uw projecten

Waarom chroom-6 uit water verwijderen?

Werken aan chroom-6 houdende toepassingen vormt een groot risico voor de gezondheid van medewerkers. Het valt onder de CMR-stoffen; dit staat voor ‘carcinogeen’, ‘mutageen’ en ‘reproductie toxisch’. Aan het werken met CMR-stoffen zijn extra verplichtingen gesteld vanuit de Arbowetgeving.

Chroom-6 is een bijzondere stof, omdat het niet alleen in stofvorm schadelijk kan zijn (inname via luchtwegen), maar ook makkelijk het lichaam kan indringen via de huid en slijmvliezen (inname door vocht).

Bovendien is chroom-6 ook schadelijk voor het milieu. Dus het lozen van afvalwater in het riool of oppervlaktewater is niet toegestaan.

In de markt wordt regelmatig gedacht dat chroom-6 verandert in het niet-schadelijke chroom-3, zodra het in aanraking komt met water (of verdunt wordt met water). Dit is echter een fabeltje; chroom-6 verbindingen houden juist van water, en verbinden zich gemakkelijk met watermoleculen. Chemisch gezien passen deze elementen juist goed bij elkaar.

Het is een uitdaging om het chroom-6 te scheiden en filtreren uit afvalwater, maar WRC Group heeft hier een 100% betrouwbare oplossing voor ontwikkeld.

Onze oplossing

WRC Group heeft een innovatieve methode in huis om chroom-6 verbindingen uit het water te verwijderen. Hierdoor houdt u schoon water over, dat u kunt hergebruiken in uw werkproces of zonder problemen kunt lozen.

Wat ons uniek maakt, is dat wij niet zomaar een installatie leveren, maar een OPLOSSING bieden. Wij begrijpen werkprocessen, hebben ervaring met het inrichten van werkgebieden, en denken met u mee om tot een ‘waterdichte’ aanpak te komen. Wij adviseren u dus in het gehele proces en gaan graag partnerships aan.

100% garantie

We zijn pas tevreden als we gegarandeerd de chroom-6 verbindingen uit het water hebben gehaald. Daarom doen wij tijdens het waterzuiveringsproces continu metingen en analyses. Daarnaast laten we op elk project metingen doen door onafhankelijke laboratoria.

Flexibel inzetbaar

We kunnen uw afvalwater op onze eigen locatie zuiveren, of een mobiele installatie bij u op uw werklocatie creëren. Zeker bij grotere hoeveelheden water, en wanneer het water hergebruikt kan worden in het werkproces, is het interessant om de mobiele installatie in te zetten.

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op